Moje názorové texty, nemusejí být vždy moudré.

Přemýšlení o pravdě a směru.

16. 10. 2012 21:21
Rubrika: Nezařazené

Jako malá jsem nechápala, proč ještě fungují oficiálně komunisté. Vždyť fašisté a jiní extrémisté jsou zakázáni a jejich projev a šíření jsou trestně stíhané. Proč komunisté ne? Udělali snad menší zlo, ublížili méně lidem? Vždyť to je špína, vrazy, lháři, Proč?

Když jsem byla starší dostala jsem odpověď. Václav Havel je nazakázal, protože, jako představitel demokratického lidu. Ponechal lidu právo svobodného rozhodnutí. Komunisty nezakázal, chtěl, ať je lidé zakáží sami. Protože pak je to pravá svoboda a nalezení sama sebe, jako kultury národa i sebe. Nevím zda je pravda, že to Havel udělal a už si nepamatuji, kdo mi to tak vysvětlil, ale toto ysvětlení mi stačilo a stačí.

V letošních volbách komunisté znovu získali více hlasů, naštěstí ne většinu. Ale získali jich tolik, abychom si mohli udělat obrázek o kultuře. Tomu zušlechťování.

Žijeme ve 21.století, ve vyspělé době, době internetu. Jedno je však stále stejné. Lidé a nároky na ně. Lidé se ptají: Proč je tady zlo? Kde je ten Váš Bůh? Bůh není zlo, jen nám dal svobodné rozhodnutí a demokracii duše.

Zobrazeno 739×

Komentáře

EsterSofie

Stručné a výstižné:-)

Vašíček

Ano, o tomhle je přesně demokracie. Svobodné rozhodnutí.

LidiLidi

Svobodné rozhodnutí a zodpovědnost nést následky plynoucí z něj... Nelehká cesta...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio